• Bescherm u met onze mondmaskers

  • Gratis verzending bij aankoop vanaf 60 euro

Mondmaskers/kapjes

Dit mondkapje is geschikt voor elk gezichtstype en heeft 3 lagen met een goede bescherming tegen infecties. Tevens bevat het een goede luchtdoorlatendheid door het gebruik van lichte materialen. Doordat warmte zich minder kan ophopen onder het masker, zijn er nooit huidirritaties.

Wij werken samen met internationale leveranciers en fabrikanten.
Onze maskers zijn allen CE gekeurd en voorzien van de nodige certificaten.

Bestel uw mondkapje

Grotere Afnames?

Gelieve contact op te nemen 0032(0)11698361

Veelgestelde vragen en antwoorden

Klik op het kruisje naast de vraag om het antwoord te zien op de veelgestelde vragen over mondmaskers.

HOE DOE IK CORRECT MIJN MASKER OP/AF?

HOE ZET IK HET VOORGEVORMDE MASKER VEILIG OP?

Voordat je het masker uit de verpakking haalt, is het van belang om je handen goed te wassen. Haal vervolgens het masker uit de verpakking en zorg dat je alleen de buitenkant van het masker aanraakt. Zet het masker over je mond en bevestig het onderste elastiek over het hoofd aan de achter van de nek. Het tweede elastiek kun je bevestigen aan de bovenkant van je hoofd. Zorg dat de elastieken niet gedraaid zitten en pas eventueel aan. Druk de metalen strip bij de neus aan om zo het masker goed af te sluiten. Test of het masker goed is afgesloten door 3 keer hard uit te ademen in het mondkapje. Als je lucht bij je neus weg voelt glippen kun je de neusstrip aanpassen en kijken of het beter is afgesloten. Raak zo min mogelijk het kapje aan tijdens het dragen. 

HOE DRAAG IK OPVOUWBARE MASKERS?

Haal het masker uit de verpakking en vouw, zonder de binnenkant van het masker aan te raken, het masker uit. Plaats het masker op uw gezicht en trek beide elastieken over je oren.. Vouw de neusstrip naar de gewenste pasvorm en zorg ervoor dat deze zo goed mogelijk het gezicht afsluit.

HOE VERWIJDER IK HET MASKER VEILIG VAN MIJN GEZICHT?

Om het masker te verwijderen moet je ervoor zorgen om niet het masker aan te raken. Deze kan namelijk besmet zijn. Raak alleen de elastieken aan en verwijder het masker ook door alleen de elastieken van je hoofd te halen. Wanneer het masker van je hoofd is verwijderd, kan je het in een gesloten vuilniszak gooien. Zorg, na het weggooien, dat je je handen weer wast met een alcoholische zeep.

HOE BESCHERM JE JEZELF HET BESTE?

WELKE TIPS GEEFT HET RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)?

Voordat je het mondkapje opdoet, is het van belang om met een aantal dingen rekening te houden. Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) moet je op het volgende letten:

 

  1. Zorg dat je het mondkapje pas uit de verpakking haalt, wanneer je het mondkapje wilt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het mondkapje niet tussentijds besmet kan raken met een virus.
  2. Ontsmet je handen voordat je het mondkapje opdoet. Hiermee voorkom je dat er ongewenste bacteriën op het mondkapje komen voordat je deze hebt opgezet.
  3. Zorg dat je gezicht goed is gladgeschoren. Gezichtsbeharing (ook stoppels) kan ervoor zorgen dat het mondkapje niet goed op je gezicht valt en dus niet goed wordt afgesloten.
  4. Hoest en nies in de binnenkant van uw ellebogen.
  5. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gebruik deze eenmalig.
  6. Probeer zo min mogelijk aan je ogen, mond en neus te zitten.
  7. Probeer je handen zo vaak mogelijk te wassen; minimaal 20 seconden.  
  8. Als je ziek bent, blijf dan thuis.

HOE VAAK MAG IK HET MONDKAPJE GEBRUIKEN?

De mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik en mogen ook niet meer dan 1 dag gedragen worden.