Alle leven streeft naar licht

Alle leven op aarde heeft licht nodig. Zonder licht is er geen leven. Licht is één van de belangrijkste energieleveranciers van alle levende wezens. Mens, dier of plant richt zich instinctief naar het licht.

Licht beïnvloedt onze biologische klok en daarmee het leven van mens en dier. Onze innerlijke klok wordt bepaald door de daglengte. Tijdens de herfst en winter bedrukt ons grijsgrouwe klimaat vele mensen. Ons slecht voelen, sloomheid en melancholie zijn meestal het gevolg.

Als de dagen in de herfst korten produceert ons lichaam door een te kort aan licht meer Melatonine. Melatonine is het hormoon dat voor onze slaap verantwoordelijk is. Dit mechanisme zorgt er dus voor dat we moe worden wanneer het donker wordt. Een verhoogde Melatoninespiegel kan tot depressie leiden.

Eveneens zijn er in de winter veel meer hartaanvallen. Bij minder licht kennen we meer botverlies, hetgeen tot de zeer pijnlijke aandoening osteoporose leidt.

Wat Photonentherapie voor u kan betekenen

“Photonen-lichttherapie Cura-Lux kan deze situatie verhelpen door het regelen van onze biologische klok. Hierdoor kunnen we beter denken en voelen en vooral beter slapen, we genieten derhalve intensiever van het leven...”